Configurare Android Email

Dupa ce ati creat o adresa de Email cu ajutorul butonului Email accounts din cPanel, urmati instructiunile de mai jos pentru a va configura contul de Email in Android Email.

1. In dialogul “Configurare e-mail”, dupa ce ati completat adresa dvs. si parola, trebuie sa alegeti “Configurare manuala”/ “Manual setup”.

1

2. Selectati tipul de cont, unul dintre protocoalele POP3 sau IMAP. Este recomandata optiunea IMAP deoarece suporta mai multe caracteristici.

2

3. La “Setari server de intrare”trebuie sa completati la rubrica “Nume utilizator” adresa dvs. de e-mail, iar la “Server IMAP” sau “Server POP3” trebuie sa puneti intotdeauna “mail.domeniul_dvs.ro”.

3

4. La pasul urmator,  “Setari server de iesire” trebuie ca “Server SMTP” sa aiba valoarea “mail.domeniul_dvs.ro”, portul sa fie 25 si sa nu uitati sa bifati optiunea “Solicitare date de conectare”.
In  cazul in care aveti internet de la RDS sau aveti portul 25 blocat, puteti folosi portul 587.

4

5.   La “Optiuni cont” puteti bifa “Notificare primire e-mailuri” si puteti selecta verificarea contului odata la 5, 10, 15 minute, sau chiar mai mult.

5

6. La final, trebuie introduceti un nume pentru cont si sa treceti numele ce doriti sa fie vizibil atunci cand trimiteti mesaje altor persoane.

6

Nota: Pentru exemplificarea acestui tutorial s-a folosit un telefon Samsung Galaxy S III cu sistem de operare Android 4.3. In cazul in care folositi alt client de e-mail, setarile sunt similare.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.